مراسم هفتاد و هفتمین سالگرد تاسیس حزب ایران به صورت مجازی برگزار شد

روز پنجشنبه 30 اردیبهشت، گردهمایی هفتادمین سالگرد تاسیس حزب ایران با حضور اعضای این حزب برگزار شد. این مراسم به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور به صورت مجازی برگزار و سخنرانان با توجه به وضعیت موجود کشور به ایراد سخنرانی پرداختند.

در ابتدای این مراسم، پس از پخش سرود حزب ایران، خانم دکتر آذین موحد خیر مقدم گفتند و یاد و نام رهبران حزب ایران را گرامی داشتند. این مراسم به صورت محدود و با حضور تعدادی از اعضای حزب ایران و جبهه ملی ایران برگزار شد. در پایان جلسه نیز بحث آزاد با حضور شرکت کنندگان انحام شد.

قدرت و موانع آن برای زنان در ایران

فیروزه سوقیان

در این گردهمایی مجازی، فیروزه سوقیان، عضو حزب ایران با اشاره به نقش زنان در تاریخ سیاسی معاصر ایران گفت:«متاسفانه تاریخ نگاران و حتی فعالان جنبش زنان در ایران بر روی سوابق فکری و عملی خیلی از زنان مشروطه و پهلوی چشم بستند و بدون در نظر گرفتن زمینه اصلی اقدامات آنان بیشتر به بررسی مبارزات مردان پرداختند.»

عضو حزب ایران افزود:«زنان ایرانی که با تجربه ی ناچیز در مدت زمان کوتاهی به آموزگار، روزنامه نویس، سخنگو در مباحث سیاسی و رهبر جنبش دانشجویی تبدیل شدند و همان کاری را کردند که نهضت زنان در غرب، دهها سال برای انجام آن وقت صرف کردند. این انجمن ها عمدتاً مبارزات هدفمندی را دنبال می کردند. از جمله این اهداف: بالا بردن سطح آگاهی زنان، شرکت در فعالیت های سیاسی و اجتماعی دوشادوش مردان، آشنا کردن زنان به حقوق خود، بالا بردن سطح سواد و تحصیلات زنان، تاسیس مدارس دخترانه، مبارزه جهت برابری حقوق زنان و مردان …یکی از تلاش های زنان برای استقلال ایران، تلاش برای تهیه سرمایه اولیه ی بانک ملی ایران و جلوگیری از تصویب قراردادِ استقراض از بیگانگان جهت تاسیس این بانک وطنی بود. برای اولین بار در نشریه ی « ندای وطن» زنان به یاری طلبیدن از افراد دیگر جهت تاسیس بانک پرداختند و انجمن ها و اتحادیه هایی به این منظور تشکیل دادند.»

سوقیان همچنین به نقش مهم ترین انجمان های زنان در دوره مشروطه اشاره کرد و «انجمن آزادی زنان»، «انجمن مخدرات وطن»، «جمعیت پیک نسوان»، «مجمع انقلاب زنان» و «کانون بانوان» را از مهم ترین این انجمن ها دانست که هرکدام به روش خود در اعتلای جایگاه زنان در ایران نقش داشتند.

عضو حزب ایران، همچنین با اشاره وضعیت سیاسی کنونی و جایگاه زنان در آن گفت:«سیاست به آن شکلی که اجرا می شود یک محیط دوستدار مونث نیست. وقتی نیمی از جامعه از نقش خود در دولت حذف شوند، شکاف جمعیتی عمیقی ایجاد‌می شود و این باعث می شود که زن بعنوان نامزد انتخاباتی دلیل کافی است برای اینکه به او رای ندهند. حتی جایگاه زن در قدرتمندترین نقش در یک جامعه، هنجارشکنی و جاه طلبی محسوب می شود در حالیکه توجه بالای آنها به مسائل اجتماعی است نه جاه طلبی.»

او با تاکید بر اینکه بخشی از خشونت علیه زنان در ایران امری قبال رویت و زیر ذره بین افراطیون انقلابی است، گفت:«در جوامعی که دین و دولت درهم آمیخته، خشونت سیاسی با عملکرد اهرم های قدرت رسمی یعنی دولت علیه زنان همراه است که با غفلت از حقوق انسانی زنان بر روی تمامی ساست گذاری ها اثر گذاشته و در همه زمینه های زندگی یک زن و کسب کرسی سیاسی او نمود پیدا می کند.از جمله بهای این خشونت ها و هزینه های سنگینی که جامعه در بلند مدت باید پرداخت کند به مواردی چون، عمیق شدن فاصله زن و مرد ، خودسانسوری زنان، گریز زن از عرصه فعالیت و رقابت سیاسی، ترویج نقش کلیشه ای زن و‌مرد،می توان اشاره کرد، که کار را برای مبارزه جهت دموکراسی و آزادی بیان سخت تر خواهد کرد.»

عضو حزب ایران، امر به معروف و نهی از منکر با تاکید بر وظیفه همگانی، ِعمالِ سلیقه در نحوه ی اجرای قوانین، تاکید بر نقش خانگی زنان، آداب و رسوم محلی و بومی که در مواردی نیرومندتر از قانون عمل می کند و جداسازی افراد دو جنس را از مهم ترین مصادیق خشونتهای سیاسی در ایران برای زنان دانست.

پاسخ به مسائل روز کشور از منظر مرامنامه حزب ایران

مسعود صالحی

مسعود صالحی، عضو حزب ایران از دیگر سخنرانان این مراسم بود. صالحی با اشاره به سه جز اصلی مرامنامه حزب ایران، مسائل روز ایران را مطرح کرد. او با اشاره به اینکه از نظر سیاسی برقراری استقلال و دموکراسی در مرامنامه حزب ایران آمده، گفت:«از این نقطه نظر کشور در شرایط وخیمی قرار دارد. جمهوری اسلامی با شعار نه شرقی نه غربی حکومت را تصاحب کرد اما امروز حکومتی وابسته به چین و روسیه است به نحوی که حتی برخلاف قانون اساسی موجود پایگاه نظامی همدان را در اختیار جنگنده های روسیه قرار میدهد یا در وکنوانسیون دریای کاسپی شاهد عقب نشینی ج.ا از منافع ملی در مقابل روسیه و سایر کشورهای تحت نفوذ روسیه هستیم صرفا به جهت کسب یک رای ممتنع در شورای امنیت از روسیه‌. چین هم بقول اقای ظریف اجازه سید ترال در دریای عمان را بدست اورد که منجر به کاهش درامدهای صیادان جنوبی و به خطر افتادن گونه های ابزی شد. در بحث توافق ۲۵ ساله با چین هم شاهد استراتژی نگاه به شرق هستیم.از نظر دموکراسی هم که همه چیز واضح است، نیاز به توضیح اضافی در باب وجود استبداد و نبود دموکراسی وجود ندارد بگمانم.»

صالحی همچنین با اشاره به اینکه ایجاد عدالت اجتماعی، بهبود وضع مالی ملت و توسعه صنعتی و کشاورزی در مرامنامه مورد تاکید قرار گرفته افزود:«از این نظر شرایط کشور در وضع فاجعه باری قرار دارد که قابل مقایسه با شرایط کشور در ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۹ خورشیدی و مقارن با قحطی و خشک سالی و جنگ جهانی اول است‌. از نظر رکود و تورم و افزایش فاصله طبقاتی ملت شرایط وخیمی را میگذرانند، برخی مایحتاج مردم نایاب است، قیمت های اقلام ضروری رو به فزونی که این وضعیت وخیم منجر به بروز بحران های اجتماعی شده است. عمده کارخانجات تعطیل و تورم برخلاف اعلان دولت سه رقمی است.»

عضو حزب ایران، تهذیب اخلاق، تعمیم فرهنگ و تامین بهداشت را رکن اساسی دیگر مرامنامه حزب دانست و به مسائل روز کشور افزود:«اخلاقیات در جامعه در نتیجه بحران های اجتماعی و اقتصادی ناشی از  اهداف ایدیولوژیک نظام که مغایر با منافع ملی است سقوط کرده، روزانه شاهد قتل ها و جنایات بی سابقه هستیم، در زمینه بهداشت ج.ا بخاطر انتخابات مبادرت به اغاز واکسیناسیون انهم با مدیریت ضعیف و پر از فساد کرده، از واکسنهایی استفاده کرده که معتبر نیستند و نتایج انها در اختیار محققین قرار نگرفته، خود نیز در حال ساخت واکسن هایی است که نتایج فاز سوم مطالعاتی ان در اختیار محققین قرار نمیگیرد.»

ایران وطن ما است

محمد اسدی

محمد اسدی، دیگر سخنران این مراسم با اشاره به خاطره شهدای ایران از جنگ های یونان تا قیام دی ماه 1396 گفت:«این حزب و این جبهه که اصیل ترین عاشقان ایران را در خود جای داده است ، افتخار دارد که در طول تمامی سالهای موجودیت خود منشا خدمات ارزنده به ملت سرافراز ایران باشد و بر آن است تا با تکیه بر دانش جوانان غیور، ملیگرا و متخصص از هر حیث ، با عزمی راسخ ادامه ماموریت ملی میهنی خود را در پیش گیرد و به راستی چه نامی زیبنده تر از نام “ایران” برای این حزب ملی؟!»

اسدی افزود:«ایران نه یک مکتب است نه یک مرام و نه یک مسلک، ایران وطن ماست. ایران تمامی آن‌چیزی است که ما داریم و طرفه آنکه امروز به هیچ گرفته می‌شود. به هیچ گرفته می‌شود از سوی کسانی که اعتقاد و ایمان خویش را مستمسکی می‌دانند برای اهانت به تاریخ و به فرهنگ و به اسطوره‌های این سرزمین؛ و به هیچ گرفته می‌شود توسط کسانی که می‌خواهند وطن ما را به توشه یک‌روزه‌ای برای راه بی‌مبداء و بی‌مقصدشان تخفیف دهند. ایران وطن ما و مبداء و مقصد ماست. ایران ما، ایران مردمانی است که طی قرن‌های متمادی در آن سکنی گزیدند و هر یک به فراخور توان خویش از وجود آن، از همیت و از تمامیتش حفاظت کردند. ایران وطن ماست. اگر بازگو کردن این واقعیت که ایران وطن ماست، امروز گفتاری سیاسی شده‌ به این دلیل است که گویی هموطن بودن ما از معنای اصلی آن یعنی از برابری ما تهی شده‌است. به این دلیل است که فاصله میان فقیر و غنی چنان بیداد می‌کند که در مقایسه با نابرابری ملموس و رزومره در کشورمان، برابری ما در ایرانی بودن‌مان به چهره رنگ‌پریده‌ای تبدیل شده‌است. به این دلیل است که آنقدر به شهروند درجه یک و دو سه تقسیم شده‌ایم و برای هر یک از ما محدوده‌ای چنان متفاوت ترسیم شده‌ که در مقایسه با آن، برابری ما در ایرانی بودن‌مان شوخی تلخی بیش نیست.»

عضو حزب ایران ادامه داد:«ایران فقط آن نیست که از بد حادثه وجود و حضورش را به یاد می‌آوریم و به دامانش پناه می‌بریم. ایران آن نیست که به دلیل جانفشانی برای تمامیتش بتوانیم برای خود حقی فراتر از سایر هموطنان‌مان قائل شویم. نه عشق ما به ایمان مشخصی و نه نفرت‌مان از کسانی که می‌بینیم مطامع خویش را بر منافع ما مردم ترجیح می‌دهند هیچیک نمی‌تواند جای برابری ما در ایرانی بودن‌مان را بگیرد. بر زمینه این برابری است که می‌توانیم با افتخار مدعی به رسمیت شناختن تفاوت‌های‌مان شویم و شاهد همسویی و همراهی اعتقادات و عقاید گوناگون در تلاش برای آزادی‌ باشیم. اگر می‌توانیم از حقوق برابر مردم صحبت کنیم، اگر اعم از ترک و لر و فارس و بلوچ و عرب در همان روز پای صندوق‌های رأی می‌رویم، اگر می‌توانیم بخواهیم که رأی مردم منبع مشروعیت به شمار آید، اگر فارغ از تمامی تفاوت‌های‌مان لحظات سربلندی کشور را جشن می‌گیریم و اگر اعم از شیعه و سنی و مسیحی و کلیمی آرزوی سعادت ملت ایران را داریم، همه و همه به این دلیل است که ایران وطن ماست. بدون شناسایی این وطن و بدون رعایت این برابری، نه ترسیم چشم‌اندازی برای عدالت ممکن است و نه زمینه‌ای وجود دارد برای احترام به حقوق اساسی ملت. ایران شاهد و ضامن برابری ماست.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *